Over mij

Wie ben ik? 

Ik ben Francis van der Weijden, wonend in Roosendaal. Vanaf jongs af aan ben ik altijd al gek met dieren en vooral paarden geweest. Vanaf mijn 18e ben ik serieuzer gaan rijden en ook opleidingen en cursussen gaan volgen. Mijn eigen paard Olaf is inmiddels met pensioen met hem ben ik voorheen actief geweest in de wedstrijdsport bij de KNHS en hebben wij fjordsport gereden via het stamboek. Daarnaast heb ik een KWPN-er gehad genaamd Limited Edition en heb ik momenteel een fjordenmerrie veulen Tara, zij is de opvolgster van Olaf. 

Naast dat ik werk als paardensportmasseur en instructeur, heb ik ook een parttime baan bij een zorgboerderij waarbij ik met mensen en dieren werk, een leuke combinatie!

Lesgeven & paardenmassage

Op mijn 18e ben ik gestart met de ORUN opleiding van de KNHS, daarna heb ik een aantal jaar bij een plaatselijke manege gewerkt. Na een workshop ┬┤EHBO bij paarden┬┤ was mijn interesse gewekt voor het paardenlichaam. Een aantal jaar later besloot ik daar wat mee te doen en heb ik mij opgegeven voor de opleiding tot paardensportmasseur. Inmiddels ben ik gediplomeerd paardensportmasseur en heb al vele paarden mogen masseren.

Tijdens het masseren kom ik vaak (spier)problemen tegen die veroorzaakt worden door de ruiter. De ruiter heeft dit soms helemaal niet door, het kriebelde om deze ruiters te helpen. Zo kwam bij de Franklin Methode (ook wel 'rijden met ballen' genoemd) terecht, Inmiddels mag ik mij gecertificeerd trainer noemen en heb ik het bronzen certificaat behaald en heb al vele ruiters op weg geholpen naar een verbeterde zit. Het fijne van mijn lessen via de Franklin Methode is dat deze geschikt zijn voor ruiters op alle niveaus en alle type paarden en disiplines. 

''Absoluut een aanrader! Ik heb twee paarden er duidelijk beter door zien bewegen. Een hele fijne aanvulling op de training en ze neemt ruim de tijd om te overleggen en sparren wat kan helpen om de problemen op te lossen.''   - Eva