Mogelijkheden

Paardensportmassage

Een massage voor je paard kan de spieren van je paard soepel maken en houden. Vooraf stel ik gerichte vragen en wil ik je paard in beweging zien. Hierdoor krijg ik al een goed beeld van jouw paard en kan ik gericht masseren. Zodat de massage een optimaal effect geeft voor jouw paard. 

Lees meer bij het kopje 'Paardenmassage' in het menu.

Lesssen - dressuur en houding- & zitlessen

Met mijn Orun diploma ben ik bevoegd in het lesgeven tot en met L2 niveau, ook ben ik gecertificeerd tot het lesgeven met de Franklin Ballen. Hierdoor bestaan mijn lessen uit een mix van houding & zit en dressuur. Ik kijk graag naar hoe ik de complete combinatie verder kan helpen. Ik richt mij dus zowel op de ruiter als het paard. Zodat jullie beide vooruitgang boeken. 

De lessen specifiek met de Franklin Equestrian Method zijn geschikt voor elk niveau, van beginner tot Grand Prix! Mijn doelgroep is de ruiter die bewust en doelgerichter met zijn of haar paard bezig wil zijn. Ik geef les bij jouw op locatie, aan alle leeftijden en niveaus.

Zie voor prijzen het kopje 'Tarieven' in het menu.

Workshop 'Houding & Zit in Balans'

Deze workshop is nog in ontwikkeling, maar is binnenkort te boeken!

Ga met je stalgenootjes aan de slag met het verbeteren van jullie houding & zit. We starten met een gezamenlijke warming-up waarna we oefeningen op de grond gaan doen. We maken hierbij gebruik van fitnessballen, de Franklin ballen, Balance pads en andere materialen. Na een korte pauze gaan we dan in tweetallen lessen en pas je het geoefende gelijk toe als je op je paard zit. De workshop is geschikt voor een ochtend of middag en voor zo'n 6 combinaties. 

Workshop Paardenmassage 

Lijkt je het leuk om ook eens zelf je paard te kunnen masseren? Tijdens een workshop paardenmassage leer je een aantal algemene basistechnieken en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kan. Ook leer je op een andere manier naar je paard kijken.

Wat ga je doen tijdens de workshop?
Ik neem je mee in de wereld van de paardensportmassage, ik vertel waar ik op let voordat ik een paard ga masseren (zowel in stand als beweging), hier door ga je kritisch, met een frisse blik, kijken naar je eigen paard. Ik geef uitleg over verschillende massage technieken en je gaat natuurlijk onder begeleiding zelf je paard masseren. Je krijgt een uitgebreide hand-out waar je alle info nog rustig in kan terug lezen.

Deze workshop kun je volgen (individueel of gezellig samen met stalgenoten) met jouw/jullie eigen paard(en) bij jullie op stal of vereniging. 

Vraag naar de mogelijkheden en de prijzen voor deze leuke, leerzame workshop.

Let op: na deze workshop ben je geen paardensportmasseur en kan je niet zelfstandig een paard behandelen! Wel heb je handvaten om je paard fijn te laten ontspannen en met een kritische blik naar je paard te kijken.

Balance Pads

Na een aantal workshops gevolgd te hebben over o.a. Balance Pads bij paarden, werd ik enthousiast en ben ik mij verder gaan verdiepen in deze pads! Dit is een mooie toevoeging op de paardenmassages en het lesgeven met de Franklin Ballen. Deze pads hebben verschillende doeleinden. Ze helpen het verbeteren van de balans van je paard, dat uiteindelijk weer voordeel geeft bij de training, hoefsmid en ook bij het in balans staan in de trailer. Ook traint je paard spieren die bij een gewone training niet snel worden aangeproken; ik noem ze altijd 'de kleine stabiliteitisspiertjes'. Zo zijn er veel voordelen op te noemen waarbij het regelmatig staan op de Balance Pads zichtbaar worden. 

Ik neem de Balance Pads altijd mee, na een massage gebruik ik ze als een extraatja en kennismaking. Tijdens de lessen gebruik ik ze alleen als jouw paard er al ervaring mee heeft. Ook kan je een losse sessie boeken voor jouw paard.

Wil je meer informatie over de Balance Pads? Stuur mij dan een berichtje.

''Francis is bij Spike twee keer geweest en de rest van mijn paarden een keer. Ze observeert ze nauwlettend en werkt in alle rust met de paarden. je ziet ze genieten van de massage. Ook geeft ze je handige, korte oefeningen mee om je paard te verbeteren.''  - Suzan