Equine Taping

14-03-2023

Equine Medical Taping bij jouw paard!


Misschien heb je wel eens bij iemand een tape op het lichaam gezien, dit wordt vaak aangebracht door de fysiotherapeut bij bijvoorbeeld sportblessures of ter ondersteuning. Dit kan tegenwoordig ook bij paarden! In januari heb ik hier een cursus voor gevolgd en zelf ben ik erg enthousiast, de resultaten zijn positief en de tape blijft erg goed zitten.

Speciale tape geschikt voor de paardenvacht
Ik werk met Vetkintape, deze tape is speciaal ontwikkelt voor de paarden- & hondenvacht. Deze tape blijft extra goed zitten vanwege de hypoallergene lijmlaag die met een golfpatroon is aangebracht op de tape. Ik heb al meerdere paarden getaped die 24/7 buiten staan, zonder deken en in een kudde en toch bleef de tape meerdere dagen zitten. Er zijn verschillende kleurtjes en door de elasticiteit van de tape wordt je paard niet zijn of haar beweging gehinderd.
Waarom een taping aanbrengen na een paardensportmassage behandeling?
Equine Medical Taping kan gebruikt worden bij diverse klachten en blessures. Ik gebruik het voornamelijk ter aanvulling van de massage. Vaak kom ik een regio tegen waar een probleem, blokkade of gevoeligheid zich bevindt. Deze masseer ik dan met verschillende technieken zoveel mogelijk los. Om een massage een nog langer effect te geven in deze regio plak ik de tape. Dit kan een tape zijn met als doel om te ontspannen, afvalstoffen af te voeren, het stimuleren van spieren of als ik de fascie laag wil beïnvloeden. Elke tape breng ik op een andere manier aan, bijvoorbeeld met veel of weinig spannning op de tape.

Tape aanbrengen bij vochtproblemen en stalbenen
Ook kan tape worden aangebracht bij paarden met vochtproblemen en stalbenen. Denk hierbij aan paarden met vochtopvullingen in de gewrichten maar ook op andere plekken zoals de buik. Deze vorm van taping heb ik al bij een aantal paarden toegepast en met goede resultaten. De vochtophopingen namen met een aantal dagen zichtbaar af!

Wanneer geen tape aanbrengen?
Soms is het verstandig om geen tape aan te brengen, denk hierbij aan open wonden, huidaandoeningen, dracht of tumoren. Loopt jouw paard zichtbaar kreupel? Dan tape ik alleen met goedkeuring van de dierenarts.

Wil je jouw paard ook laten tapen? Stuur mij dan een whatsappje voor de mogelijkheden.